Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan RST 2014

19 FEB 2014 12:00
Segelflyget inbjuder till RST 2014
  • Skapad: 19 FEB 2014 12:00

Segelflyget inbjuder härmed alla segelflygare som tillhör segelflygklubb ansluten till Segelflygförbundet att delta i Rikssegelflygtävlingen samt Segelflygallsvenskan under år 2014. Tävlingen pågår under tiden 1 mars till 30 september. Till årets RST-tävling har smärre regelförändringar införts, en av dessa är:

 

-          POP distans kan även dokumenteras med ”smartphone” försedd med See You Flight Recorder för IOS eller android.

 

Ni som deltar i tävlingen skall läsa igenom reglerna i (SHB 720) så att ni är införstådda med reglerna i RST. Observera att klubbarna skall utse en RST-ledare som skall anmälas till Segelflyget (Annlis Olsson).

Klubben skall även sända in longitud o latitud för startpunkten på ert flygfält, och den uppgiften sänder ni till tävlingsledaren Jim Körberg via epost: This is a mailto link

 

Reglerna finns att hämta på Segelflygets hemsida under fliken SHB. Läs även SHB 723 som ger lite tips och anvisningar om RST-flygning. I nya version av RST-Online sker hela utvärderingen och poängberäkning av ett RST-resultat enligt gällande regler automatiskt på hemsidan. I enklaste fallet behöver deltagaren bara ladda upp IGC-filen på nya hemsidan, identifiera sig med sitt lösenord och godkänna resultatet. Nya RST-Online sköter resten. Om någon information saknas eller är felaktig i filen kommer möjlighet finnas att ändra detta innan man godkänner resultatet för rapportering. Förhoppningen är att nya RST-Online ska minska tiden deltagaren behöver lägga på utvärdering och rapportering. Den officiella resultatrapporteringen sker numera på nya RST Online. Observera att RST-Online inte är någon garanti för att resultatet blir korrekt, så det är fortfarande upp till deltagaren att kontrollera resultatet i den utsträckning man finner nödvändigt. Rapportera gärna om något blir fel. Mer information finns på RST-Online på adressen www.rst-online.se

 

Tävlingsledare i RST är Jim Körberg och överledare Bengt Nilsson. Som tidigare tillämpas kontrollrutiner med slumpvis utvalda klubbar, samt slutsegrarna. Jim Körberg och Bengt Nilsson har själva tillstånd att delta i tävlingen. Segelflygförbundets styrelse granskar deras resultat.

 

Har ni frågor om tävlingen så kontakta Jim Körberg på e-post: This is a mailto link

 

 

Observera att all rapportering av resultaten skall ske av den tävlande via Internet till RST online senast

8 dagar efter flygningen.

 

RST-resultat kommer enbart att finnas på hemsidan, där även slutresultatlistan presenteras.  Alla deltagare, från den färske certinnehavaren med sin första höjdvinst, till elitpiloten med 1000 km-ambitioner önskas många (poäng-) givande och roliga flygningar.

 

Lycka till önskar

 

Anders Blom

Chefsinstruktör

 

Läs hela inbjudan med bilagor som pdf här

Skribent: Henrik Svensson
E-post: This is a mailto link

 


Kontoret på Ålleberg
Segelflyget
Box 750
521 22 Falköping
Tel: 0515-371 51

Generella frågor kan e-postas
This is a mailto link

RST-online

 

Svenska mästare 2019

Öppen klass

Jim Acketoft & Willhelm Wendt.
Ljungbyheds FK
EB29DR


18-meter

Peter Cutting.
Malmö SFK
ASG29E


Racing

Ronny Lindell.
Landskrona FK
Discus 2T


Klubbklass

Per Carlin.
Arboga FK
LS1f


20-meter tvåsits

Börje Gustavsson & Oskar Gustavsson.
Borås SFK
DG1000S


Junior SM

Dennis Jensen.
Norra Upplands FK
LS-7WL


Segelflygkombination (RST totalt)

Jan-Ola Nord.
Lidköpings FK


Höjd-SM

Jan-Ola Nord.
Lidköpings FK


Distans-SM

Gunnar Axelsson
Feringe SFK


Hastighet-SM

Jan-Ola Nordh
Lidköpings FK


Ungdoms-SM

Amar Hadziagovic
Uppsala FK


Segelflygallsvenskan

Lidköpings FK
I laget Jan-Ola Nordh, Jan Andersson, Thomas Pyls, Torbjörn Hägnander, Börje Ragnarsson, Thomas Olsson


Lag-SM

Uppsala FK
I laget Amar Hadziagovic, Börje Eriksson, Bo Haven, Magnus Hyllander, Hans Larsson, Peter Johansson, Tor Widman, Johan Rasmussen


Postadress:
Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress:
Segelflygskolan Ålleberg
521 91 Falköping

Kontakt:
Tel: +4651537151
E-post: This is a mailto link

Se all info