Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsläger 2022

29 APR 2022 19:00
KSAK och Segelflyget anordnar ett gemensamt ungdomsläger med motor- och segelflyg.
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2022 22:07

I sommar anordnar KSAK och Segelflyget för tredje året i rad en introduktionsutbildning för ungdomar som vill prova att flyga motor- och segelflyg. I år genomförs de i Borås med hjälp av Borås Ultralätt- och segelflygklubb samt på Vängsö utanför Gnesta med hjälp av Östra Sörmlands Flygklubb.

Mål med kursen
Mål med kursen är att du ska få flyga 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL) på ca 20 minuter. Dock kan vid behov längre termikflygningar göras med segelflyg samt även en NAV flygning med UL som är på ca 45 min.

Vi varvar teori som aerodynamik, flyglära, meteorologi, navigation, flygradio och flygfysiologi med praktisk flygundervisning under veckan. Du och dina kurskamrater kommer att delta i det dagliga markarbetet och med förberedelserna och driften av flygverksamheten för att lära dig hur det drivs säkert och effektivt. Vi siktar på att flyga så mycket vi kan, från morgon till kväll. Efter kursen har du en god grund att stå på för att sedan kunna fortsätta utbildningen fram till certifikat tillsammans med någon av våra klubbverksamheter

Till vem?
Lägret riktar sig till ungdomar i åldern 16-22 år. Vi söker ca 10 stycken deltagare. Målet om du deltar en vecka är att du ska få flyga 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL) på ca 20 minuter. Dock kan vid behov längre termikflygningar göras med segelflyg samt även en NAV flygning med UL som är på ca 45 min. Vi varvar teori som aerodynamik, flyglära, meteorologi, navigation, flygradio och flygfysiologi med praktisk flygundervisning under veckan. Du och dina kurskamrater kommer att delta i det dagliga markarbetet och med förberedelserna och driften av flygverksamheten för att lära dig hur det drivs säkert och effektivt. Vi siktar på att flyga så mycket vi kan, från morgon till kväll. Efter kursen har du en god grund att stå på för att sedan kunna fortsätta utbildningen fram till certifikat tillsammans med någon av våra klubbverksamheter

Praktisk information om lägret

Var och när?
Borås; Söndag den 26 juni – lördag den 2 juli 2022
eller
Vängsö/Gnesta; Söndag den 31 juli – lördag den 6 augusti 2022

Planen är att du anländer till Borås eller till Gnesta lördag eftermiddag, med samling för middag kl. ca 18.00. Efter middagen samlas alla klockan ca 19.00 för kursstart med information om kurs och genomgång.
På söndag börjar kursen och den planeras att avslutas på lördag eftermiddag med söndag som reservdag. Mer information kommer under våren och vi reserverar oss för eventuella mindre ändringar i planeringen.

Hur?
Vi kommer att arbeta med detaljplanering av båda lägren under våren. Räkna med att vi kommer att ha planerad aktivitet från morgon till kväll lägrets alla dagar. Framförallt så ska vi flyga så mycket vi kan, men självklart med uppehåll för måltider samt teori och föreläsningar och kanske lite andra roliga och spännande aktiviteter.

Avgift
Avgiften för lägret är 15 900 kronor.
Då ingår allt från mat och logi till teoripaket och 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL).

Intresseanmälan – ej bindande
Intresseanmälan skickas till; This is a mailto link Berätta gärna vilken plats och tid som passar dig bäst. Välkommen till ditt livs äventyr! För frågor, funderingar eller önskemål ringer du 076-131 46 46

Skribent: Henrik Svensson
E-post: This is a mailto link

Kontoret på Ålleberg 
Segelflyget
Box 750
521 22 Falköping

Tel: 0515-371 51


Generella frågor kan e-postas
This is a mailto link

Logga-forbundskurser

imagec3zy.png 

Svedanor-logga

Postadress:
Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress:
Segelflygskolan Ålleberg
521 91 Falköping

Kontakt:
Tel: +4651537151
E-post: This is a mailto link

Se all info