Hoppa till sidans innehåll

Skoltillstånd och DTO

16 MAR 2020 19:02
Segelflygets inriktning är att vi startar upp en DTO med start i april 2020 och där vi inbjuder klubbarna att ansluta som satelliter till en gemensam skolorganisation.
  • Skapad: 16 MAR 2020 19:02

Vi kommer att öppna upp registrering av klubbarna i början av april, genom en digital anmälan, och följande poster vill vi då att klubbarna registrerar.

-          Skolchef, C-SEL, vilket är lokal utbildningsansvarig i klubben

-          Flygplats där utbildning genomförs

-          Vilka segelflygkurser som genomförs lokalt

-          Startmetod

-          Segelflyglärare som ska tjänstgöra, OBS! med FI(S) behörighet

-          Vilka segelflygplan/motorseglare som används i skolningen

Det kommer även att bli möjlighet att registrera våra elever och vilka kurser eleverna genomför på respektive klubb, vilket kommer att ge oss en bra översiktlig bild av all skolning inom Segelflygets DTO.

Skolchef ska även med segelflygchefen genomföra riskreducerande åtgärder, genom att ta fram en riskmatris för den aktuella klubbens skolverksamhet. Denna uppgift kommer skickas ut till alla klubbar som gör klart registreringen.

Vi kommer inom kort att uppdatera flera SHB artiklar i kap. 6 som berör utbildningsverksamheten. Med de nya EU reglerna försvinner tyvärr våra nationella segelflyginstruktörer, samt även steg-3 tränare försvinner, då denne inte kan utbilda till sträckflygbehörighet.  Steg-2 tränare fortsätter med likvärdiga uppgifter som innan.

För att alla nya skolchefer och intresserade segelflygchefer och övriga segelflyglärare ska få möjlighet att få lära sig mer om DTO och nya SFCL kommer vi bjuda in till informationsmöten i form av webbinarium. Dessa informationsmöten kommer att publiceras under kurser på hemsidan under våren och tanken är att erbjuda ett antal tillfällen tills alla skolchefer deltagit.

Skribent: Henrik Svensson
E-post: This is a mailto link

Kontoret på Ålleberg 
Segelflyget
Box 750
521 22 Falköping

Tel: 0515-371 51


Generella frågor kan e-postas
This is a mailto link

Logga-forbundskurser

imagec3zy.png 

Svedanor-logga

Postadress:
Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress:
Segelflygskolan Ålleberg
521 91 Falköping

Kontakt:
Tel: +4651537151
E-post: This is a mailto link

Se all info