Hoppa till sidans innehåll

Konvertering av S-certifikat

03 OKT 2014 13:50
Inom kort kommer beslut att tas om vi får en framflyttad datum på ATO krav - dock är fortfarande vår inriktning att vi ska konvertera S-certifikat till EASA FCL licenser
  • Uppdaterad: 03 OKT 2014 14:14

Om det blir ett förenklat regelverk för flygskolor kommer inom kort att avgöras under EASA-Committees möte. Blir det bifall - l vilket många bedömer är fallet ,så blir det lite förändringar som införs med kort framförhållning (positiva). För att inte förlora tid är vår målsättning att påbörja certifikatkonverteringen i höst/vinter/vår, vi kommer inom kort lägga upp information om hur det kommer att gå till på vår hemsida.

Får vi ett beslut om framflyttning kommer vi fortsätta att använda nationella regler för utbildning, och samtidigt nyttja EASA FCL regler för vidmakthållande av FCL licenser mm. En bra fördel är att våra klubbar som endast utbildar på TMG får fortsätta med det i bästa fall tom april 2018.

Så till alla er som ska förnya era S-cert i närtid - höst/vinter - avvakta några veckor så kommer vi ge er tydliga direktiv hur ni går vidare. Många segelflygare har idag ett S-certifikat som gäller tom 7 april 2015, tanken var att vi ska ha konverterat i god tid innan detta datum.

Alla elever som är under utbildning eller har kvar utbildning nästa år - när ni får ut ett S-certifikat så kan det konverteras till ett EASA FCL certifikat under den framflyttade perioden.

 

Mer information kommer inom kort!

PS Under Billingehus kommer vi på mässan ha ett stånd där vi svarar på frågor om allt som rör konverteringen - här ges ett bra tillfälle att personligen fråga oss om alla de nya saker som är på gång ang. licenser, medical, kontrollanter mm.

Skribent: Henrik Svensson
E-post: This is a mailto link

Kontoret på Ålleberg 
Segelflyget
Box 750
521 22 Falköping

Tel: 0515-371 51


Generella frågor kan e-postas
This is a mailto link

Logga-forbundskurser

imagec3zy.png 

Svedanor-logga

Postadress:
Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress:
Segelflygskolan Ålleberg
521 91 Falköping

Kontakt:
Tel: +4651537151
E-post: This is a mailto link

Se all info