Hoppa till sidans innehåll

Bli segelflygare!


BildkollageTänk dig själv på ett par tusen meters höjd över det vackra svenska landskapet, många mil från flygplatsen där du startade. Rakt över dig där du cirklar i din eleganta farkost, ligger ett vitt stackmoln.

Sikten är milsvid och under dig utbreder sig åt alla håll ett fantastiskt panorama. Det enda ljud du hör är vindbruset mot flygplanskroppen, då och då avbrutet av korta radioanrop från andra flygplan i området. Du vet att det hänger på dig själv om du skall finna nya uppvindar så att du kan föra ditt flygplan tillbaka till startplatsen.

Skulle det inte gå måste du i stället finna ett lämpligt fält att landa på. När du hittar uppvinden är det som en jättehand lyfter dig och ditt flygplan rakt upp i luften med flera meter i sekunden! Kanske får du sällskap av en rovfågel som utnyttjar samma uppvind för att hålla sig svävande.
För de flesta människor är detta upplevelser som man kan leva på i flera år, för segelflygaren liksom för åtskilliga fåglar är detta en helt normal flygtur. Nu förstår du varför vi sjunger.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:27 Skribent: Broschyrtext

Kontoret på Ålleberg 
Segelflyget
Box 750
521 22 Falköping

Tel: 0515-371 51


Generella frågor kan e-postas
This is a mailto link

Logga-forbundskurser

imagec3zy.png 

Svedanor-logga

Postadress:
Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress:
Segelflygskolan Ålleberg
521 91 Falköping

Kontakt:
Tel: +4651537151
E-post: This is a mailto link

Se all info