Hoppa till sidans innehåll

Tips & Trix


Tack för att ni deltar som arrangör på Segelflygets dag 2012. Nedan följer en del tips för hur ni kan få en lyckad dag.

 

Lokal annonsering.

Att annonsera i den lokala tidingen ger bättre styrning av intresse till klubben än att annonserara i riksmedia. Använd gärna de annonsmallar som finns här intill.

 

Annonsering på Facebook.

Föreningen låter någon med Facebook-konto skapa en annons. På "Facebook väggen" finns en länk som heter "skapa en annons". Där är det bara att följa anvisningarna steg för steg. Det fina med Facebook är selekteringen av kundgruppen i bland annat ålder och skolutbildning. Geografiskt bestämmer man kommunvis vilka som skall kunna se annonsen. Man kan alltså bestämma att bara pojkar och flickor i åldern 14 till 19 år och som går i grundskola eller gymnasie och som bor i kommunerna xx- yy-zz och som talar svenska, engelska, danska och norska skall kunna se annonsen. Man kan bestämma att annonsen skall visas ex.vis 20 specifika dagar före Segelflygets Dag. Man bestämmer själv den totala budgeten och vad det får kosta per dag. Betalar gör man per klick som någon gör på länken. Man kan exakt följa hur många klick annonsen genererar.

Ta Västergötlands Flygsportförbund som exempel: Budget bestämt till 2 500:-  Vi har selekterat målgruppen ungefär enligt ovanstående. Geografiskt har området skurits ned till Västra götaland. Varje klick på annonsen får kosta ca 2,50 och begränsat till 100: - /dygn. Om hela budgeten förbrukas så vet vi att 1 000  personer har klickat på annonsen, kommit till vår hemsida och fått information om Segelflygets Dag.

 

Flygblad/affischer.

Använd samma annonsmallar. Tryck upp i färgskrivaren det antal som Ni vet att Ni mäktar sätta upp. Affischera på de lagliga platser Ni känner till och på de platser och annonstavlor där Ni vet att mycket folk passerar. Exv högstadiets och gymnasieskolornas anslagstavlor.

Skicka ut fil till Era dedikerade medlemmar - be dem printa ut dem själva och sätta upp på lämpliga platser i närheten av där de bor.

Kontakta lokala tidningsmedia, radiostationen och/eller närradion.

Skicka gärna först en skriftlig information om att vi anordnar Segelflygets dag 2018. Följ upp snabbt med ett samtal till redaktionen och bjud in dem till fältet och en angenäm flygtur. I Skåne lyckades en Gyrokopterklubb få med sig en kvinnlig reporter som sände live från en flygning över Malmö Stad. Programmet som sändes varade över en timme. Bjud på en behaglig segelflygning. Det kan resultera i ett reportage lagom inför Segelflygets Dag.

 

Pressmeddelande.

Skicka ut ett pressmeddelande till alla lokala media att klubben anordnar öppet hus med möjlighet att spaka själv. När det gäller meddelande till lokala media så kan det vara god idé att vara ute i god tid. Gör klart texten och skicka ut den den runt 24-26 maj, inte senare. Kostar inget.

 

TT-kalendern

Lägg gärna in det lokala arrangemanget i TT-kalendern någon vecka före. Det här är reportarnas och fotografernas tipsmaskin. Kostar inget.

Länk till TT-kalendern

 

Kommuner och turistorganisationer 

Många kommuner har en arrangmangskalender på sin hemsida. Skicka in relevant information om att vi har öppet hus med Spaka själv, datum tid och plats och begär att få publicering i kalendern. Särskilt viktigt i hemmakommunen. Turistorganisationeran spänner ofta över ett större område och de vill gärna ha information om olika arrangemang i nejden. Gör samma sak här. Kostar inget.

 

Sociala media

Facebook har redan nu flera grupper med anknytning till Segelflyg. Sök på grupper som Segelflyg Sverige, Flygtokig. Någon i klubben med Facebook-konto kan skapa ett evenemang som styr till den egna klubbens arrangemang.i. Bjud därefter in alla addade vänner att besöka evenemanget. Kostar inget.

Uppdaterad: 05 JUL 2018 20:04 Skribent: Egon Ny

 


Kontoret på Ålleberg
Segelflyget
Box 750
521 22 Falköping
Tel: 0515-371 51

Generella frågor kan e-postas
This is a mailto link

Årligen inbjuder Svenska Segelflygförbundet sina föreningar att ha Öppet hus under en dag, Segelflygets Dag. Dagen kallas även Nordiska Segelflygdagen, klubbarna i Norge och Danmark har samma arrangemang. Du besöker just nu informationssajten för Segelflygets dag 2022 som sker lördagen den 20 augusti. Några föreningar kör även söndagen den 21 augusti.

Postadress:
Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress:
Segelflygskolan Ålleberg
521 91 Falköping

Kontakt:
Tel: +4651537151
E-post: This is a mailto link

Se all info