Hoppa till sidans innehåll

Skicka in konverteringsrapport via e-post

23 DEC 2014 22:35
Vi tar även emot konverteringsrapporter via e-post
  • Skapad: 23 DEC 2014 22:35

Konverteringar av S-certifikat till EASA FCL certifikat fortskrider enligt plan. Vi har innan juluppehållet konverterat över 200 stycken cert. Många certifikat har även skickats ut från Transportstyrelsen.

 

Vi har noterat att några segelflygare inte fått korrekta certifikat, det har i några fall saknats behörigheter som AVA eller molnflygning - detta beror nog på mänskliga faktorn på handläggningen vid utfärdandet på TS. Vi rekommenderar alla som får hem sina certifikat att kolla dessa mot er konverteringsrapport, vid fel kontakta direkt aktuell handläggare på TS. (Ni kan även kontakta undertecknad om det inte löser sig). Jag bedömer att handläggningen kan bli längre än normala 10 dagar, kanske 3-4 veckor om det blir många ansökningar i kö.

 

Den informationen vi har är att det är ca 700 certifikat som går ut under första kvartalet 2015, så alla som har certifikat som går ut, tänk på att skicka in konverteringsansökningen i god tid till Segelflyget så att TS hinner att utfärda det nya certifikatet inom tidsramen för den gamla giltigheten.

 

Alla länder i EU väljer inte att använda "opt-out" på 3 år tom 7 april 2018 - Tyskland avser att gå in i det nya sytemet enligt tidigare plan, det betyder att alla tyskregistrerade segelflygplan bara får flygas av segelflygare med ett FCL certifikat (SPL eller LAPL(S) från 8 april 2015!

 

Alla segelflyglärare som skickar in ansökan om att bli kontrollant - ni kommer att behöva gå en standardiseringskurs på en dag - vi planerar att genomföra detta under tidig vår - efter denna kurs kommer ni få ut er kontrollantbehörighet.

 

För att underlätta så erbjuder vi även att ni kan skicka in er konverteringsansökning via e-post till oss - använd följande adress:

This is a mailto link

Tänk på att era ansökningar måste vara signerade, detta betyder att ni får scanna dokumenten och maila in dessa som bilagor (Gärna pdf format)

 

Vi påminner även att noggrant fylla i den personliga konverteringsansökan, vi har hittills hittat flera ansökningar med små felaktigheter - de flesta missar att fylla i behörigheter de faktiskt har rätt till...

Skribent: Henrik Svensson
Epost: This is a mailto link

 


Kontoret på Ålleberg
Segelflyget
Box 750
521 22 Falköping
Tel: 0515-371 51

Generella frågor kan e-postas
This is a mailto link

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser

Utsikt från verandan

Sikta Högre

Logga-Mayas-Shop

Banner_från-S-cert-till-FCL


DVD_omslag_banner

Visitors guide to Swedish airspace


Är du intresserad av segelflygutbildning?

Vi har samlat all information om segelflygutbildning under rubriken "Segelflygskola". Här hittar du information om våra centrala kurser liksom alla föreningars utbildningsutbud.
Till Segelflygskola

 Svedanor-logga

 Logga_SSF-CAMO

  Condor-RST

Logga_OLC

EGU_banner

 

Postadress:
Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress:
Segelflygskolan Ålleberg
521 91 Falköping

Kontakt:
Tel: +4651537151
E-post: This is a mailto link

Se all info