Hoppa till sidans innehåll

Konvertering av S-cert. till FCL


Denna sida beskriver hur alla segelflygare med ett S-certifikat som är utfärdat av Transportstyrelsen kan konvertera till ett EASA Del-FCL certifikat.

Segelflyget gör denna konvertering åt TS, så alla konverteringar måste gå via oss. Konverteringsuppdraget har Segelflyget tom april 2020.

 

EU/EASA nu har nu beslutat om förenklingar som innebär att vi slipper skaffa en s k ATO. De har beslutat om en opt-out i 3 år, detta betyder att vi fortsätter med nationella regler för skoltillstånd och utbildning tom april 2018 för segelflyg. Segelflygets inriktning är att all utbildning under denna tid sker enligt nationella regler och när utbildningen är klar genomförs konvertering till EU behörighet. Det finns nu en förlängning på ytterligare 2 år, tom 2020.

 

För alla segelflygare som har ett giltigt S-certifikat rekommenderar vi att konvertera till EASA FCL - Segelflyget gör detta utan kostnad för varje segelflygare tom april 2020.På denna sida finns information, länkar och blanketter som behövs.

 

ScreenHunter_161 Oct. 26 21.52

 

1. Läs igenom Segelflygets presentation om konverteringen

2. Fyll i blanketten personlig konverteringsrapport

3. Fyll i TS blankett L 1875-1 för ansökan om Del-FCL certifikat

4. Skicka all dokumentation till Segelflyget Ålleberg, Box 750 521 22 Falköping - märk kuvertet med "FCL"

alt. kan ansökan e-postas till This is a mailto link - dock måste det vara en scannad pdf av konverteringsrapporten och ansökningsblanketterna.

 

OBS! Kontrollera att din ansökan är komplett, inklusive läsbara kopior av handlingar som erfordras!

 

Segelflyglärare som ska bli kontrollant fyller i en extra ansökan till TS - Ansökan om kontrollantbehörighet för segelflygare.

Segelflyget lämnar efterhand över alla personliga handlingar varvid TS utfärdar nya certifikat, dessa skickas direkt till varje sökande.

Transportstyrelsen och dess certifikatavd. ska normalt hantera en inkommen handling på 10 dagar, men vår bedömning är att det kan ta 3-4 veckor om det kommer in flera hundra konverteringsärenden på kort tid.

 

Utökad behörighet efter FCL certifikat

Alla segelflygare som nu innehar ett FCL certifikat och vill få med ytterligare behörighet (er) kan använda sig av en förenklad blankett som heter kompletterande konverteringsrapport, se länk nedan. Endast blanketten skickas in till Segelflyget. Alternativt bifogas kopia ur bestyrkt flygdagbok (Flygutbildning-behörighet) istället för kontrasignatur av klubbfunktionär.

 

Bild_kompletterande-konvert

 

Fyll i Kompletterande konverteringsrapport och skicka den till Segelflyget.

Segelflyget Ålleberg, Box 750 521 22 Falköping - märk kuvertet med "FCL" alt. kan blanketten e-postas till This is a mailto link - dock måste det vara en scannad pdf fil.

Uppdaterad: 26 MAR 2018 23:30 Skribent: Henrik Svensson
E-post: This is a mailto link

 


Kontoret på Ålleberg
Segelflyget
Box 750
521 22 Falköping
Tel: 0515-371 51

Generella frågor kan e-postas
This is a mailto link

RST-online

Termikprognos

imagepoejn.pngLogga-forbundskurser

blobid8.png

Utsikt från verandan

Sikta Högre

Logga-Mayas-Shop

Banner_från-S-cert-till-FCL


DVD_omslag_banner

Visitors guide to Swedish airspace


Är du intresserad av segelflygutbildning?

Vi har samlat all information om segelflygutbildning under rubriken "Segelflygskola". Här hittar du information om våra centrala kurser liksom alla föreningars utbildningsutbud.
Till Segelflygskola

 Svedanor-logga

 Logga_SSF-CAMO

  Condor-RST

Logga_OLC

EGU_banner

 

Postadress:
Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress:
Segelflygskolan Ålleberg
521 91 Falköping

Kontakt:
Tel: +4651537151
E-post: This is a mailto link

Se all info