Hoppa till sidans innehåll

Granskningsprocess


Granskningsprocess

Första steget är att teckna ett CAO-avtal med SSF CAO, samt förbereda ett underhållsprogram för sitt flygplan. Detta program deklareras av ägare/operatör. Det bästa är att ni tar kontakt med er ”egen” ARC-granskare som finns i er egen klubb. Ni som inte har en egen klubbgranskare kan som tidigare samverka med en grannklubb som har en granskare. Är ni osäkra på vad som är lämpligast så kan ni alltid kontakta oss centralt på Ålleberg för råd. När avtal och underhållsprogram är klart så kan granskning påbörjas, ARC-granskaren kan göra klart hela granskningen och utfärda en ARC till flygplanet på plats.

En ARC eller granskningsbevis gäller sedan 1 år och vi rekommenderar att en ny granskning görs i god tid innan giltigheten går ut. Man kan faktiskt utföra granskning i ett fönster på 90 dagar innan sista giltighetsdag, och där göra klart allt och då kunna ha samma datum, fast med ett nytt år. Detta har vi tydligt framfört till ARC-granskare att beakta.

Den årliga granskningen kan i princip göras när som helst på året, dock måste flygplanet vara komplett när man granskare, så att alla komponenter kan verifieras. Skulle anmärkningar noteras vid granskning så måste dessa åtgärdas av underhållsansvarig innan granskningen kan slutföras och en ny ARC utfärdas.

För mer information om Segelflygets CAO och dess verksamhet så kan alla våra ARC-granskare hjälpa till med detta eller så är ni välkomna att kontakta oss centralt på Ålleberg.

Uppdaterad: 11 DEC 2012 15:29 Skribent: Henrik Svensson

 


Kontoret på Ålleberg
Segelflyget
Box 750
521 22 Falköping
Tel: 0515-371 51

Generella frågor kan e-postas
This is a mailto link

RST-online

Termikprognos

imagepoejn.pngLogga-forbundskurser

blobid8.png

Utsikt från verandan

Sikta Högre

Logga-Mayas-Shop

Banner_från-S-cert-till-FCL


DVD_omslag_banner

Visitors guide to Swedish airspace


Är du intresserad av segelflygutbildning?

Vi har samlat all information om segelflygutbildning under rubriken "Segelflygskola". Här hittar du information om våra centrala kurser liksom alla föreningars utbildningsutbud.
Till Segelflygskola

 Svedanor-logga

 Logga_SSF-CAMO

  Condor-RST

Logga_OLC

EGU_banner

 

Postadress:
Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress:
Segelflygskolan Ålleberg
521 91 Falköping

Kontakt:
Tel: +4651537151
E-post: This is a mailto link

Se all info