Hoppa till sidans innehåll

Voteringar på Svenska Flygsportförbundets stämma

28 MAR 2011 00:01
Svenska Flygsportförbundet hade även dem sin ordinarie årsstämma den 26 mars i Linköping. Idrottslyftet, lobbyism, verksamhetsberättelsen och demokrati var ämnena som kom till diskussion här.
  • Skapad: 28 MAR 2011 00:01

Det var en ganska stillsam stämma i Linköping, där flygsportdistrikten var de aktivaste representanterna. Bengt-Eric Fonsell (på bilden till höger still going strong), hedersordförande i Svenska Flygsportförbundet och ordförande för Smålands Flygsportförbund debatterade demokrati med Skånes Flygsportförbunds Uno Alpfors, som motionerat omatt ge fler röster till distrikten och de stora föreningarna, enligt principen en medlem= en röst.

Även Västergötlands Flygsportförbunds ordförande Kjell Folkesson la sig i debatten som slutade med att Skånes motioner kom till votering där förslagen röstades ned med stor majoritet. Kjell tog sedan strid för att få ner handläggningstiden kring idrottslyftsprojekt. Han flaggade för att dagens process är för besvärlig och tar för lång tid att få besked samt att det måste avsättas resurser till att administrera idrottslyftet. Flygsportförbundets ansvarig för idrottslyftet är Bengt Lindgren som lovade stämman att detta är prioriterat och ska lösas under året. Bengt har också sedan John Grubbström blivit presiden av FAI fungerat som tf ordförande för FSF. På mötet valdes nu Bengt formellt till ordförande för FSF.

I övrigt var det även en dialog om att avsätta mer resurser för att kunna anlita lobbyister för att påverka våra politiker att bli mer positiva för flygsport. Även här utlovades det en satsning.

För mer information besök www.flygsport.se

Skribent: Kjell Folkesson fotograf: Mikael "Lillebror" Engström

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser