Hoppa till sidans innehåll

Segelflygets stämma kretsade kring ekonomi och värdegrund

28 MAR 2011 00:04
Sexton av segelflygets föreningar var representerade på segelfygets stämma som ägde rum lördagen den 26 mars i Linköping. Visionen och värdegrundsarbetet förklarades och mottogs positivt. Visionen är " Vi ska vara 5 000 aktiva segelflygare 2020 och segelflyg ska vara lika känt som segling".
  • Skapad: 28 MAR 2011 00:04

Innan stämman hade styrelsen och förbundschefen kallat till en dialog om det oklara läget kring Transportstyrelsens ekonomi och vad vi kan förväntas få ersättning för i framtiden. En arbetsgrupp kommer skapas för att hjälpa styrelsen och förbundschefen i arbetet och två av deltagarna är Kenneth hensner, Motala och Bengt Göök, Örebro.

Själva stämman var odramatisk och samtliga propositioner gick enligt styrelsens förslag. Detsamma gällde motionerna där det blev en hälsosam diskussion kring Eskilstunas motion om när årsstämman skall äga rum. Stämman hörde för- och nackdelar där dock flertalet förstod behovet av att både ha ekonomiskuppföljning i rätt tid samt att ha det kopplat med Svenska Flygsportförbundets stämma. Dock var alla rörande överrens om att årets möte var minst tre veckor för sent med tanke på säsongsupptakt. Segelflygets styrelse fick i uppdrag att påverka Svenska Flygsportförbundet att tidigarelägga framtida stämmor. 

Den nya styrelsen blev enligt valberedningensförslag;


Ordförande: Hans Folkesson, fyllnadsval 1 år 

Styrelsemedlem: Peter Holm, omval 2 år

Styrelsemedlem: Staffan Ek, ett år kvar

Styrelsemedlem: Barbara Silén, nyval 2 år (ersätter Kjell Magnusson)*

Styrelsemedlem: Kjell Öblom, omval 2 år

Styrelsemedlem: Mikael Engström, fyllnadsval efter Bo Vikström

Suppleant: Jonas Lövgren, omval 2 år

Suppleant: Jim Körberg, ett år kvar

*Barbara Silén är även nominerad som oberoende ledamot i FSF styrelse.

 

Ordförande för själva stämman var Åke Pettersson och sekreterare Ann-Lis Olsson. Protokoll för stämman kommer att publiceras så fort det är justerat.  

Skribent: Kjell Folkesson Fotograf: Mikael "Lillebror" Engström

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser