Hoppa till sidans innehåll

Retro-meet Ålleberg 2015

08 MAJ 2015 19:13
Sista helgen i maj arrangeras ett retro-meet flygläger
  • Skapad: 08 MAJ 2015 19:13

Målet är att under otvungna former samla intresserade av 50 och 60-talsflygplan några dagar för att inspireras till att äga, flyga och bevara dessa fina flygplan. Du som har, tar med dig din retro och du som inte har kan få tips och ideer att skaffa ett. En del kanske bara vill minnas svunna tider. The Golden Age of wooden gliders! Vid dåligt väder pratar vi teknik och olika aspekter på att äga en retro. Kanske har du funderat på att skaffa en sådan, dom kostar i allmänhet oförskämt lite. Segelflygets tekniske chef Torbjörn Olsson kommer att finnas med något pass. Besök i museet så klart. Kanske lyssnar vi på något föredrag. Inga lägeravgifter förutom bogsering och eventuellt tvåsitsflygande.

En liten kärna är på plats alla dagarna fre-sön 29-31 maj på Ålleberg. Om någon vill komma tidigare eller stanna längre går det nog att få bogsering då också. Samling fre-sön varje morgon kl 10 i Segelflygets teorisal med briefing inför flygning, föredrag och diskussioner.  Vid dörren anslås vad vi gör under resten av dagen för de som kommer senare. I övrigt gör vi dagarna till vad väder och vind medger.

Vi räknar med att det kommer att finnas en del intressanta retro på plats under helgen. Kommer du utan finns det möjlighet att flyga i Bergfalke, Slingsby och kanske Bocian. Eller bara kolla, trivas och snacka lite. Om vädret medger lägger vi in lite RST-flygande.

Rum i stugorna på Berget eller plats på campingen bokar du och betalar direkt hos Camilla i Restaurangen liksom mat och fika. Vi vet att det är ont om sängplatser i stugorna vid den här tiden så boka tidigt, säg att det avser Retro-meet. Bokning av rum eller camping sker direkt hos Camilla i Restaurangen:       0515-37157            info(at)allebergscafe.se

 

Frågor och anmälan till träffen speciellt om du kommer med flygplan till : retromeet2015(at)gmail.com

Bernt Hall

Segelflygets Veteransällskap

Skribent: Henrik Svensson
Epost: This is a mailto link

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser