Hoppa till sidans innehåll

Nästa nummer av Nordic Gliding

04 AUG 2014 13:35
Nästa nummer av Nordic gliding är på gång - för att få hem den i brevlådan måste vi ha rätt adress till dig!
  • Skapad: 04 AUG 2014 13:35

Segelflyget använder nu medlemsregistret i IdrottOnline fullt ut och detta används tex.när vi tar ut adressetiketter till vår tidning Nordic Gliding. Alla våra klubbar och dess medlemmar är nu inlagda i IdrottOnlines medlemsregister, dock så saknas det fortfarande ett antal medlemmar i några klubbar.

 

Vi har även ett antal returer av tidningen som visar på felaktig adress, detta kan bero på att vissa klubbar har angett en kontaktadress till en medlem istället för folkbokföringsadress.

För att segelflyget centralt ska kunna hantera våra olika medlemskategorier infördes i vårvintras en licenshantering, se instruktion nedan, detta medför att vi kan ta ut rätt adressunderlag till exempelvis vår tidning.

Instruktion av personlicenser

 

För att medlemshanteringen ska fungera korrekt måste varje klubb minst ha en person som är ansvarig för klubbens medlemsregister, men det går även att ge varje enskild medlem tillgång till Idrottonline och hantera sin personliga sida med adress och kontaktuppgifter.

Klubbansvarig kan även ansöka om rätt medlemskategori i licensmodulen, varvid Segelflyget godkänner ansökan.

Vi påminner därmed alla klubbar att se över att alla deras medlemmar har rätt adress angiven i IO.

Det finns mer information på IdrottOnlines hemsida, ett tips är att ta del av de lathundar som är publicerade hur man tex. hanterar medlemmar.

länk till IdrottOnline - lathundar

 

Flygsportförbundet har även gett ut en instruktion (2013) om hur klubbarna skaffar IO och hur vissa delar som föreningsrapport, idrottslyft hanteras i IdrottOnline samt att alla ska rapportera utbildning via utbildningsmodulen.

Flygsportinfo från FSF ang. IO

 

Med förhoppning att alla våra medlemmar snart får ett eget exemplar av Nordic Gliding i postlådan.

Skribent: Henrik Svensson
Epost: This is a mailto link

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser