Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lena Bergquist

– Helt underbart att ta VM-silver, säger Gunilla!

25 JUN 2011 23:41
– Jag förstod att det kunde bära långt, när jag insåg att jag startade motorn senare på banan än vad tyskorna kom, förklarar Gunilla från avslutningsfesten i Arboga.

Vi som följde dramat via internet fick först reda på att Gunilla tappat silvret och halkat ner till bronsplats, med risk att halka ännu mer bakåt. Det berodde på att det saknades 5 mil i den första rapporten av Gunillas flygning från idag, när de milen kom in hamnade hon istället i ett gulddrama!
  • Skapad: 25 JUN 2011 23:41

Sista tävlingsdagen vid dam-VM i Arboga blev dramatisk. Vädret var överlabilt med skurar i tävlingsområdet och låg molnbas. Vi svenskar följde vårt svenskhopp Gunilla Lindell från Landskrona Flygklubb, då hon låg på silverplats inför dagen med tyskor både före och framför, så hoppades vi på en bra avslutning.

En längre intervju med Gunilla lovar vi under kommande vecka. Men redan nu vet vi att Gunilla firar med gänget i Arboga jag fick ett glädjande telefonsamtal från Ronny och Gunilla från festen i Arboga och de var verkligen på topp humör. Vem skulle inte vara det när man tagit hem ett silver?

– Jag kände dock att jag var med i gulddramat ett tag, men när jag drog igång motorn trodde jag att medaljen var förlorad, förklarar Gunilla som efter 12 mil av dagens 16 mil var för lågt för att fortsätta utan startade turbomotorn. Men Gunillas dystra tankar förbyttes snart till positiva, då det stog klart att hon flugit längre än tyskorna.

– Det var spännande att följa inrapporteringarna av alla loggfiler, men denna gång saknades 11 poäng, säger Gunilla som kommer fortsätta fira silvret inatt, som är en kanon insats med tanke på att det var Gunillas VM debut.


Kommentera gärna Gunillas insats här på segelflygets webb med att lägga en kommentar. Från Facebook hämtar vi en del gratulationer:

Pamela Persson

Oj oj oj vad spännande... Dam-VM sista tävlingsdag, hur ska det gå för Nilla (och de andra....)? Om en och en halv timme bör vi veta svaret... Är sååå pirrigt. :)

Pamela Persson

Du är bäst i våra ögon! Stort grattis och massor av kramar från Janne och Pamme

Egon Ny

Grattis till silvret Gunilla! Stabilt jobbat!

Nisse Delén
CG till hela svenska laget för väl genomförd tävling!! Och grattis till medaljen Nilla!!!!!

Magnus Lindvall
Snyggt jobbat!

Fredrik Barrögård
Mycket bra!

Magnus Schön
Väl fluget tjejer!!!

Skribent: Kjell Folkesson

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser