Hoppa till sidans innehåll

Condor – RST 2015/16

07 OKT 2015 10:07
Condor – RST, är en tävling för oss som tycker det är skoj med segelflygning via dator, med
programmet CONDOR The Competition Soaring Simulator.
  • Skapad: 07 OKT 2015 10:07

Tanken är att under vinterhalvåret, kunna segelflyga och tävla på datorn och ladda ner sin IGC fil, likt vi gör ”in real life”.
För att tävla i Condor‐RST ska du vara medlem i en klubb ansluten till Segelflyget, men du behöver inte ha vare sig segelflygarcertifikat eller sportlicens.
Reglerna har de vanliga RST‐reglerna som grund men med några skillnader. Du får en uppgift att flyga i en förutbestämd vädersituation. Det du kan välja är flygplanstyp, vingbelastning, starttid och vägvalet ute på banan. Enbart hastighetspoängen kommer att räknas men i övrigt är poängberäkningen och koefficienter den samma som "in real life".


Tävlingen är uppdelad i två perioder, 1 november – 31 december och 1 januari – 28 februari. I varje period kommer två uppgifter att delas ut, en något kortare bana på 100 – 150 km och en lite längre på 300 – 350 km. Banorna kan flygas hur många gånger som önskas, men det är enbart den bästa flygningen på varje bana och period räknas. De flesta andra Condor tävlingar sker online mot andra piloter i realtid. Men i Condor‐RST kan du själv i lugn och ro flyga när du har lust och tid. Till skillnad från "real life" kan du pausa och gå på porslinsmuggen eller hämta en kopp kaffe.


Condor‐RST har en egen hemsida som är snarlikt RST‐online. Där kan du ladda ner uppgifterna som ska flygas och sedan ladda upp flygningens IGC fil för resultatberäkning (precis som i ”riktiga” RST).
Adressen till tävlingen är http://condor.rst-online.se/RSTmain.php. Du når den också via RST Online.


Segraren i Condor‐RST 2015/2016 koras på Billinghuskonferensen 2016.
Condor programmet finns att köpa och ladda ner på http://www.soaringsim.com/index.htm
Banorna vi kommer att flyga blir i det svenska landskapet. Det finns tillgängligt att ladda ner här

(OBS1,1 Gb): https://www.dropbox.com/sh/kapmokj504hflma/NNk9x7GwcP


Info om Condor flygning finns på nätet via fler olika hemsidor. Bra sidor att kolla in är Condor forum ,
http://forum.condorsoaring.com/ , Condor club http://www.condor‐club.eu/ , sedan har vi ett svenskt forum på facebook, VRST: http://www.facebook.com/groups/134073953304187/ . Där kan man få svar på det mesta angående Condor flygning ,team speak mm.


Tävlingsledare är Robert Danewid. Frågor om tävlingen skickas till This is a mailto link


Lycka till!

Robert Danewid

Skribent: Henrik Svensson
Epost: This is a mailto link

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser