Hoppa till sidans innehåll

Adressändringar och medlemslicenser

29 JAN 2016 17:03
Nytt år och ny licensperiod för medlemskap
  • Skapad: 29 JAN 2016 17:03

Vi påminner att alla adressändringar görs i medlemsregistret i IdrottOnline. Detta skall göras av klubbarna. För att få tidningen Nordic Gliding ska även medlem vara anmäld och godkänd med licens huvudmedlem eller stödmedlem med tidning. Är medlem upplagt med folkbokföringsdadress i IO så sker automatisk adressuppdatering vid byte av adress.

För 2016 finns nu en ny licensperiod för medlemskategorierna: Huvudmedlem SSF, familjemedlem SSF och föreningsmedlem SSF + tidning upplagda, det betyder att varje klubb (medlemsansvarig, klubbansvarig för medlemsregistret) ska förlänga respektive licensperiod, detta kan enkelt göras för alla medlemmar samtidigt. Vi önskar att alla klubbar får klart sina medlemmar för 2016 så fort det går med avseende adresslistor till NG. De klubbar som inte har klart sina medlemskategorier senast 2016-03-31 kommer Segelflyget förlänga enligt status som var december 2015.

 

Medlemsavgiften 2016 baseras på respektive klubbs antal huvudmedlemmar, familjemedlemmar och föreningsmedlemmar som får NG i vårt medlemsregister i IO i december 2015.

Förfallodatum på medlemsfakturan är satt till 2016-04-15 för att vi ska kunna ge möjlighet till påminnelse innan deadline för rösträtt 2016-04-30.

 

Är medlem upplagt med folkbokföringsadress i IO så sker automatisk adressuppdatering vid byte av adress.

(Många klubbar har medlemmar markerade på kontaktadress, då sker inte uppdatering automatiskt vid byte av adress - vi påminner klubbansvariga att se över detta och i första hand välja folkbokföringsadress)

 

Nedan länk till instruktion som publicerades för 2015, gäller bra för samma arbete igen 2016!

Länk till instruktion för klubbansvariga för medlemsregistret

OBS! denna instruktion visar hur man kan förlänga personlicens. Om man vill ändra medlemsstatus, tex. huvudmedlem till stödjandemedlem + tidning - så måste istället ny licens sökas för den medlem som berörs enligt tidigare rutin.

IOAdm

Skribent: Henrik Svensson
Epost: This is a mailto link

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser