Hoppa till sidans innehåll

Segelflyg i media 24 mars-3 april

03 APR 2011 23:19
Det vi känner till som media har uppmärksammat segelflyg och där materialet ligger kvar på webben försöker vi åtminstone varannan vecka sammanfatta åt er här. Bilden kommer från Borås Tidnings söndagsreportage från Ottsjön.
  • Skapad: 03 APR 2011 23:19

5 april

Pionjären Rolf Algotson var med från början

Rolf Algotsson är en vågflygningens nestor i Sverige. Han var med för femtio år sedan när lävågorna i Jämtlandsfjällen upptäcktes.

Artikeln var publicerad i Länstidningen Österund den 31 mars

Till artikeln

24 mars

Okänd farkost stängde Oslos flygplats
En okänd flygfarkost gjorde att Oslos flygplats tvingades stängda på torsdagseftermiddagen. Piloterna i ett SAS-plan larmade vid 16-tiden om ett okänt föremål i luften nära flygplatsen. Spaningsflyg skickades ut och polisen spanade, utan resultat.

Till artikeln på Nyhet.nu

 

"Ufo" stoppade flygtrafik i Oslo

 Oslos storflygplats Gardermoen tvingades stänga för trafik under en och en halv timme på torsdagseftermiddagen efter att en okänd mindre flygfarkost observerats i luften vid inflygningsbanan.

Till artikeln på Expressen.se

 

Flygtrafiken på Gardermoen stängdes 
Till TTs notis på BLT.se

 

Mystisk flygfarkost stängde Oslos flygplats

En okänd farkost tvingade flygplatsen i Oslo att stänga under eftermiddagen. Thai Airways flygning mot Norge med närmare 400 passagerare ombord fick landa i Stockholm i väntan på besked om vad som fanns i luften över Gardermoen.

Till Ekots nyhet.

 

25 mars

Svenske piloten: Farkosten borde inte varit där

Det okända flygande föremål som fick Gardermoens flygplats utanför Oslo att stänga i 90 minuter på torsdagen har ännu inte fått sin förklaring. DN.se har talat med den svenske piloten som slog larm.

Till artikeln på DN.se

 

31 mars 

Pionjären Rolf Algotsson var med från början

Rolf Algotsson är en vågflygningens nestor i Sverige. Han var med för femtio år sedan när lävågorna i Jämtlandsfjällen upptäcktes.

Till artikeln på Länstidningen Östersunds webb

 

De firar femtio år i Ottfjällets vågor

Två veckor om året fylls lufthavet ovanför Ottfjället av vita, smäckra flygplan. I år är det femtionde året som segelflygarna letar sig hit.

Till artikeln på Länstidningen Östersunds webb 

 

3 april 

Borås Tidnings söndagsreportage:

Victor Petersson och Anders Robertson publicerar idag i på BT:s förstasida samt sidorna 10-15 i BTY söndag hur de upplevde sin dag vid fjällflyglägret i Ottsjö. Dessutom filmade Victor, med sin mobiltelefon, denna film finns att beskåda på Borås Tidnings webb, medan artikeln inte finns på webben.

Skribent: Kjell Folkesson

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser