Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan RST 2015

23 FEB 2015 23:10
Segelflyget inbjuder till RST 2015
  • Skapad: 23 FEB 2015 23:10

Segelflyget inbjuder härmed alla segelflygare som tillhör segelflygklubb ansluten till Segelflygförbundet att delta i Rikssegelflygtävlingen samt Segelflygallsvenskan under år 2015. Tävlingen pågår under tiden 1 mars till 30 september. Till årets RST-tävling har smärre regelförändringar införts, en av dessa är:

 

-          I 10-mannalag får varje deltagare endast räkna ett resultat per gren.

 

Ni som deltar i tävlingen skall läsa igenom reglerna i SHB 720 så att ni är införstådda med reglerna i RST.  

 

Reglerna finns att hämta på Segelflygets hemsida under fliken SHB. Läs även SHB 723 som ger lite tips och anvisningar om RST-flygning. I av RST-Online sker hela utvärderingen och poängberäkning av ett RST-resultat enligt gällande regler automatiskt på hemsidan. I enklaste fallet behöver deltagaren bara ladda upp IGC-filen på hemsidan, identifiera sig med sitt lösenord och godkänna resultatet. Om någon information saknas eller är felaktig i filen kommer möjlighet finnas att ändra detta innan man godkänner resultatet för rapportering. Förhoppningen är att RST-Online ska minska tiden deltagaren behöver lägga på utvärdering och rapportering.

 

Observera att RST-Online inte är någon garanti för att resultatet blir korrekt, så det är fortfarande upp till deltagaren att kontrollera resultatet i den utsträckning man finner nödvändigt. Rapportera gärna om något blir fel. Mer information finns på RST-Online på adressen www.rst-online.se

 

Tävlingsledare i RST är Erik Rudsmark och överledare Bengt Nilsson. Som tidigare tillämpas kontrollrutiner med slumpvis utvalda klubbar, samt slutsegrarna. Erik Rudsmark och Bengt Nilsson har själva tillstånd att delta i tävlingen. Segelflygförbundets styrelse granskar deras resultat.

 

Har ni frågor om tävlingen så kontakta Erik Rudsmark på e-post: This is a mailto link

 

 

Observera att all rapportering av resultaten skall ske av den tävlande via Internet till RST online senast

8 dagar efter flygningen.

 

RST-resultat kommer enbart att finnas på hemsidan, där även slutresultatlistan presenteras.  Alla deltagare, från den färske certinnehavaren med sin första höjdvinst, till elitpiloten med 1000 km-ambitioner önskas många (poäng-) givande och roliga flygningar.

 

Lycka till önskar

 

 

 

 

Anders Blom

Chefsinstruktör

 

 

Läs hela inbjudan med bilagor här i pdf

Skribent: Henrik Svensson
Epost: This is a mailto link

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser