Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan RST 2014

19 FEB 2014 12:00
Segelflyget inbjuder till RST 2014
  • Skapad: 19 FEB 2014 12:00

Segelflyget inbjuder härmed alla segelflygare som tillhör segelflygklubb ansluten till Segelflygförbundet att delta i Rikssegelflygtävlingen samt Segelflygallsvenskan under år 2014. Tävlingen pågår under tiden 1 mars till 30 september. Till årets RST-tävling har smärre regelförändringar införts, en av dessa är:

 

-          POP distans kan även dokumenteras med ”smartphone” försedd med See You Flight Recorder för IOS eller android.

 

Ni som deltar i tävlingen skall läsa igenom reglerna i (SHB 720) så att ni är införstådda med reglerna i RST. Observera att klubbarna skall utse en RST-ledare som skall anmälas till Segelflyget (Annlis Olsson).

Klubben skall även sända in longitud o latitud för startpunkten på ert flygfält, och den uppgiften sänder ni till tävlingsledaren Jim Körberg via epost: This is a mailto link

 

Reglerna finns att hämta på Segelflygets hemsida under fliken SHB. Läs även SHB 723 som ger lite tips och anvisningar om RST-flygning. I nya version av RST-Online sker hela utvärderingen och poängberäkning av ett RST-resultat enligt gällande regler automatiskt på hemsidan. I enklaste fallet behöver deltagaren bara ladda upp IGC-filen på nya hemsidan, identifiera sig med sitt lösenord och godkänna resultatet. Nya RST-Online sköter resten. Om någon information saknas eller är felaktig i filen kommer möjlighet finnas att ändra detta innan man godkänner resultatet för rapportering. Förhoppningen är att nya RST-Online ska minska tiden deltagaren behöver lägga på utvärdering och rapportering. Den officiella resultatrapporteringen sker numera på nya RST Online. Observera att RST-Online inte är någon garanti för att resultatet blir korrekt, så det är fortfarande upp till deltagaren att kontrollera resultatet i den utsträckning man finner nödvändigt. Rapportera gärna om något blir fel. Mer information finns på RST-Online på adressen www.rst-online.se

 

Tävlingsledare i RST är Jim Körberg och överledare Bengt Nilsson. Som tidigare tillämpas kontrollrutiner med slumpvis utvalda klubbar, samt slutsegrarna. Jim Körberg och Bengt Nilsson har själva tillstånd att delta i tävlingen. Segelflygförbundets styrelse granskar deras resultat.

 

Har ni frågor om tävlingen så kontakta Jim Körberg på e-post: This is a mailto link

 

 

Observera att all rapportering av resultaten skall ske av den tävlande via Internet till RST online senast

8 dagar efter flygningen.

 

RST-resultat kommer enbart att finnas på hemsidan, där även slutresultatlistan presenteras.  Alla deltagare, från den färske certinnehavaren med sin första höjdvinst, till elitpiloten med 1000 km-ambitioner önskas många (poäng-) givande och roliga flygningar.

 

Lycka till önskar

 

Anders Blom

Chefsinstruktör

 

Läs hela inbjudan med bilagor som pdf här

Skribent: Henrik Svensson
Epost: This is a mailto link

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser