Hoppa till sidans innehåll

Billingehus 2012

19 NOV 2012 23:12
Årets Billingehus avslutades med extra förbundsmöte och deltagarna kunde i år åka hem utan att störas av snö och halka.
  • Skapad: 19 NOV 2012 23:12

Extra förbundsmötet i Segelflygförbundet avslutade helgen på Billingehus. Kort kan nämnas att mötet antog att bifalla höjning av avgift till tävlingsfonden, dvs. 10 kr/flygtimma och att det fortsättningsvis ska kallas för tävlingsbidrag. Vidare så beslutade mötet att bifalla en höjning med 200 kr/medlem för att kunna satsa på en nordisk segelflygtidning, detta under förutsättning att Norge och Danmark även väljer att satsa på detta projekt. Mer information kommer inom kort när protokollet är klart för publicering.

 

Under lördagen genomfördes sedvanligt prisutdelning i RST och övriga utmärkelser. Segelflygförbundets högsta utmärkelse, Stålismedaljen utdelades till Robert Axelsson, för mångårigt arbete med Segelflygsport. Robert har på ett mycket förjänstfullt sätt jobbat med tidningen, och avgår som redaktör för segeflygsport efter nr. 2/2013 (efter 30 år).

Robert-Axelsson_Stålismedal

Robert Axelsson mottog Stålismedaljen nr.2

 

Flera av de presentationer som genomfördes på konferensen kommer inom kort att läggas upp på vår hemsida så att alla kan ta del av dem. Flera av dem videofilmades och videoklipp kan hittas på youtube.

Föredrag-B-hus

Årliga RST forumet i Lilla teatern

 

Med temat att Segelflyg är kul! avslutar vi med en bild där flera fick prova på att flyga en segelflygsimulator under mässan. Den är byggd av några medlemmar i Lidköpings Flygklubb. Så vi får tipsa om Condor-RST under de mörka månaderna innan säsongen 2013 startar upp.

Segelflygsimulator

Segelflygsimulator på mässan

 

 

 

 

Skribent: Henrik Svensson

RST-online

Termikprognos

Logga-forbundskurser