Hoppa till sidans innehåll

Hemsida om konvertering av S-cert.

2014-11-08 16:03

Vi har nu en hemsida som beskriver hur certifikatkonverteringen kommer att hanteras
  • Uppdaterad: 2017-11-16 18:50

Vi har nu öppnat en dedikerad "FCL hemsida" (Under fliken verksamhet) som beskriver allt som har med de nya EASA certifikaten att göra. Segelflyget har ett avtal med Transportstyrelsen att hantera alla personliga konverteringar tom 7 april 2015.

 

Då vi nu får en förlängd period att fortsätta med nationella regler (inget krav på ATO) tom 7 april 2018 har vi bestämt att vi fortsätter med nationellt skoltillstånd och nationella utildningsplaner. Men vi startar cerifikatkonverteringen för att komma åt de nya EU certifikaten, dels för att få en friare rörlighet inom EU, komma åt LAPL systemet mm. samt att vi även kan göra konverteringen utan någon kostnad för enskild segelflygare.

 

Vi kommer de närmaste dagarna ge besked när enskilda segelflygare kan börja att skicka in sina personliga certifikatkonverteringar till Segelflyget (Vi saknar fortfarande en blankett från Transportstyrelsen som ska med ansökan). Under Billingehus kommer vi på mässan ha ett stånd där vi svarar på frågor om allt som rör konverteringen - här ges ett bra tillfälle att personligen fråga oss om alla de nya saker som är på gång ang. licenser, medical, kontrollanter mm. Har vi klart TS blankett kommer vi även kunna ta emot ansökningar på plats.

 

På FCL hemsidan rekommenderas alla läsa igenom en presentation om själva konverteringen samt ta del av en sammanställning på frågor och svar som vi sammanställt (FAQ). Därefter kommer ifyllandet av själva konverteringsrapporten vara ganska enkel.

 

Mer information följer inom kort!

Skribent: Henrik Svensson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress:
Segelflygskolan Ålleberg
521 91 Falköping

Kontakt:
Tel: +46 515-37151, +46 515-37156 Ann-Lis
Fax: 08-751 98 16
E-post: This is a mailto link

Se all info